Hyppää pääsisältöön

Kata Kärkkäinen puhuu yksityisyydestä ja Kahdeksas huone -kirjastaan

Valokuvamallina ja rohkeista Playboy-kuvistaan julkisuuteen noussut Kata Kärkkäinen tunnetaan nykyisin kirjailijana ja käsikirjoittajana.

Kata Kärkkäinen vieraili toukokuussa 2008 Aamu-tv:n Heikki Ali-Hokan haastattelussa, jossa hän puhui vasta ilmestyneestä kirjastaan Kahdeksas huone.

Kärkkäinen kommentoi myös häneltä evättyä jäsenyyttä Kirjailijaliitossa. Liiton jäseneksi pitäisi päästä periaatteessa kahdella kaunokirjallisella teoksella, mutta Kirjailijaliiton johtokunta ei vielä vuonna 2007 ollut valmis hyväksymään jäsenyyttä, vaan jäi odottamaan Kärkkäisen kaunokirjallisen tuotannon täydentymistä ja kehittymistä.

Kata Kärkkäinen on viiden kaunokirjallisen teoksen lisäksi käsikirjoittanut televisioon ja radioon. Debyytti Samppanjaa ja vaahtokarkkeja oli suosittu sarja 1990-luvun puolivälissä. Kärkkäinen tunnetaan myös sivuosanäyttelijänä mm. Kuutamosonaatti II Kadunlakaisijoissa ja Vääpeli Körmyssä.

Monipuolinen lahjakkuus on myös taidemaalari.

Tammikuussa 2010 Kärkkäinen vaihtoi nimensä Katariina Souriksi. Hänen ristimänimensä on Minna Katariina, ja Souri on hänen äitinsä tyttönimi.