Hyppää pääsisältöön

Kata Kärkkäinen puhuu yksityisyydestä ja Kahdeksas huone -kirjastaan

Valokuvamallina ja rohkeista Playboy-kuvistaan julkisuuteen noussut Kata Kärkkäinen tunnetaan nykyisin kirjailijana ja käsikirjoittajana.

Kärkkäinen vieraili toukokuussa 2008 Aamu-tv:n Heikki Ali-Hokan haastattelussa, jossa hän puhui vasta ilmestyneestä kirjastaan Kahdeksas huone.

Kärkkäinen kommentoi myös häneltä evättyä jäsenyyttä Kirjailijaliitossa. Liiton jäseneksi pitäisi päästä periaatteessa kahdella kaunokirjallisella teoksella, mutta Kirjailijaliiton johtokunta ei vielä vuonna 2007 ollut valmis hyväksymään jäsenyyttä, vaan jäi odottamaan Kärkkäisen kaunokirjallisen tuotannon täydentymistä ja kehittymistä.

Kata Kärkkäinen on viiden kaunokirjallisen teoksen lisäksi käsikirjoittanut televisioon ja radioon. Debyytti Samppanjaa ja vaahtokarkkeja oli suosittu sarja 1990-luvun puolivälissä. Kärkkäinen tunnetaan myös sivuosanäyttelijänä mm. Kuutamosonaatti II Kadunlakaisijoissa ja Vääpeli Körmyssä.

Monipuolinen lahjakkuus on myös taidemaalari.

Tammikuussa 2010 Kärkkäinen vaihtoi nimensä Katariina Souriksi. Hänen ristimänimensä on Minna Katariina, ja Souri on hänen äitinsä tyttönimi.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto