Hyppää pääsisältöön

Urpo Lahtisen viimeiset vaiheet

A-studion esittämissä videonauhoissa kuntoutetaan huonokuntoista Hymy-lehden kustantajaa Urpo Lahtista vähän ennen hänen kuolemaansa. Näinä aikoina suuri osa Lahtisen omaisuutta siirrettiin hänen vaimolleen.

Maija-Liisa Lahtisen mukaan Urpo Lahtinen oli halunnut lahjoittaa rahat hänelle turvaan. Syynä olivat entisen vaimon Hymyn ja pojan tekemät hyökkäykset Urpo Lahtisen omaisuutta vastaan. Lahjoituksesta ei ollut kuitenkaan tehty mitään paperia.

Urpo Lahtisen kuoli 15. lokakuuta 1994. Helsingin hovioikeus tuomitsi kesäkuussa 2006 Maija-Liisa Lahtisen törkeästä kavalluksesta kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Vankeutta ei ole voitu panna täytäntöön, koska Maija-Liisa Lahtinen pakoilee Keski-Euroopassa.

22. huhtikuuta 1931 syntynyt Lahtinen loi omaisuutensa aikakauslehtikustantajana. Sekatyömiehenä ja taidemaalarina aloittanut Urpo Lahtinen perusti tunnetuimman julkaisunsa Hymy-lehden vuonna 1959.

Teksti: Seija Aunila