Hyppää pääsisältöön

Pelistä pois

Pelistä pois on erikoinen tv-näytelmä. Siinä ei ole nimittäin ainuttakaan repliikkiä — ainoastaan arkipäivän ääniä.

Vuonna 1979 valmistuneessa komediassa keskitytään erilaisiin ääniin, jotka meitä kaikkia ympäröivät. Nämä äänet jäävät kuitenkin usein huomaamatta.

Nimekkäiden näyttelijöiden luotsaamana tarina saa kuitenkin muotonsa. Eleet ja ilmeet kertovat paljon, vaikka puhe puuttuu.

Matti Ijäksen ja Pentti Järvisen käsikirjoittama komedia on lähes 40 minuuttia pitkä. Kansainvälistä levitystä varten tästä kokeellisesta draamasta on tehty myös puolen tunnin versio.

Teksti: Reijo Perälä

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto