Hyppää pääsisältöön

Scandinavian Music Group nousi Ultra Bran raunioilta

Scandinavian Music Group syntyi huippusuositun Ultra Bra -yhtyeen raunioille vuonna 2002. Kaikki yhtyeen alkuperäisjäsenistä olivat soittaneet Ultra Brassa. Scandinavian Music Groupista tuli pian levymyyntilistojen ja festareiden kestosuosikki.

Ensilevyn Onnelliset kohtaa suurimmaksi hitiksi muotoutui laulaja Terhi Kokkosen sanoittama ja kitaristi Joel Melasniemen säveltämä Minne katosi päivät, joka kuultiin Helsingin Tavastian Ruma-klubilla vuonna 2003.

Artikkelin laulut

Minne Katosi päivät, Vieläkö soitan banjoa?, Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana ja Balladi I säveltänyt Joel Melasniemi ja sanoittanut Terhi Kokkonen.

Vuonna 2014 yhtye nousi Ruisrockin rantalavalle. Takana oli yli kymmenen vuotta ja seitsemän levyä. Jäsenistökin oli muuttunut, kun alkuperäinen basisti Tommi Saarikivi lähti jo yhtyeen alkuvuosina ja mukaan oli tullut kitaristi Kyösti Salokorpi, lap steelin soittaja Miikka Paatelainen, basisti Oskari Halsti ja taustalaulaja Pauliina Kokkonen. Alkuperäisistä jäsenistä rantalavalla nähtiin Kokkosen ja Melasniemen lisäksi rumpali Antti Lehtinen.

Keikalla kuultiin kappaleita Scandinavian Music Groupin myöhemmiltä levytyksiltä. Vuonna 2007 julkaistulta Missä olet Laila? -levyltä kuultiin muun muassa hittibiisit Vieläkö soitan Banjoa? ja Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana, jonka levyversiossa laulaa PMMP:stä tuttu Paula Vesala, mutta livenä hänen osuutensa laulaa Pauliina Kokkonen.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Ruisrockissa kuultiin myös kappaleita vuonna 2014 ilmestyneeltä Terminal 2 -levyltä, joka vei bändin soundia folkahtavasta popista elektronisempaan suuntaan. Alma Hätösen ja Veli Kauppisen haastattelussa Kokkosen siskokset Terhi ja Pauliina kertoivat, että uudenlaisen musiikin esittäminen vähän jännittää.

"Meillä on ollut monia, monia keikkoja Ruisrockissa ja meillä on ollut kuitenkin sellaisia luottobiisejä, joilla tietää, että homma hoidetaan himaan. Nyt on joutunut vähän rakenteleen alusta sitä palettia", kertoi Terhi, jota Pauliina komppasi sanoen, että yleisö on kuitenkin ottanut hyvin uudenlaisen musiikin vastaan.

Terminal 2, joka lausutaan Terminal zwei, -levyn ensisingle Balladi I on haikea kesäkappale.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto