Hyppää pääsisältöön

Ankistien ankisti Markku Kivekäs

Markku Kivekäs teki Walt Disneystä ja Aku Ankasta elämänuransa. Hän toimi Aku Ankka -lehdessä kaikkiaan lähes neljä vuosikymmentä.

Markku Kivekäs (1947–2008) osallistui vuosina 1962 ja 1965 voitokkaasti Mainos-TV:n Tupla tai kuitti -tietokilpailuun aiheenaan Disney-tieto. Palkinnoksi hän sai matkan Disneylandiin ja Walt Disneytä tapaamaan.

Kivekäs palkattiin Aku Ankka -lehden kääntäjäksi vuonna 1970. Hän eteni ensin toimitussihteeriksi, sitten toimituspäälliköksi ja päätoimittajaksi. Päätoimittajana Kivekäs oli vuosina 1988–2007.

Kivekäs oli mukana nostamassa esiin Disney-imperiumin nimettömiksi jättämiä piirtäjämestareita, ennen muuta legendaarista Carl Barksia. Hän oli myös organisoimassa Barksin Suomen-vierailua vuonna 1994.

Kivekäs kuului myös Sarjakuvaseuran perustajiin. Hän teki seuran Sarjainfo-lehteen uraauurtavan Barks-bibliografian vuonna 1979.

Aku Ankka -lehdessä Kivekäs vaali rikasta ja huolellista suomen kieltä. Hänen kuningasajatuksenaan oli tehdä Aku Ankasta aikuisille tarkoitettu lehti, jota myös lapset halusivat lukea.

Markku Kivekäs kuoli sairaskohtaukseen toukokuun 29. ja 30. päivän välisenä yönä vuonna 2008.

Kommentit