Hyppää pääsisältöön

Ultra Bra: Minä suojelen sinua kaikelta

Ultra Bra oli mukana Provinssirockissa kesällä 1999 ja esitti mm. yhden tunnetuimmista kappaleistaan Minä suojelen sinua kaikelta.

Tietolaatikko

Levyt: Houkutusten kiihottava maku -ep 1995, Vapaaherran elämää -albumi 1996 (kultalevy), Kroketti -albumi 1997 (triplaplatinalevy), Kalifornia-albumi 1999 (triplaplatinalevy), Sinä päivänä kun synnyin 2001 (platinalevy)

Ultra Bra syntyi vuonna 1994, alunperin Suomen demokraattisen nuorisoliiton laulukilpailua varten. Yhtyeen esittämissä lauluissa onkin kautta linjan havaittavissa suomalaisen poliittisen laululiikkeen vaikutukset.

Taistolaisvaikutteiden lisäksi Ultra Bran sävelien johtohahmo Kerkko Koskinen hyödyntää taitavasti suomalaisen iskelmän ja osin rockinkin perinteitä. Säveltäjätyön lisäksi Koskinen oli Ultra Bran pianisti.

Yhtye nousi 1990-luvun suosituimpien yhtyeiden joukkoon vuonna 1997 ilmestyneen Kroketti-levyn myötä.

Yhtye lopetti aktiivikeikkailun vuonna 2001 ja järjesti viisi jäähyväiskonserttia Tavastialla.

Teksti: Paavo Rytsä

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto