Hyppää pääsisältöön

Melbournen suomalaismitalisteja

Suomi toi Melbournen olympiakisoista historialliset pronssimitalit pikajuoksusta ja pituudesta. Vahvoilla oltiin myös nykyaikaisessa viisiottelussa.

Voitto Hellsten juoksi 400 metrin tiukassa kisassa jaetulle kolmannelle sijalle. Hellsten, Saksan Karl-Friedrcih Haas ja Neuvostoliiton Ardalion Iganetjev näyttivät tulevan maaliin yhtaikaa voittaja Charles Jenkinsin jälkeen.

Hellstenin saavutus oli suomalaisen pikajuoksun suuri hetki. Hänen pronssinsa oli suomalaisjuoksijoiden ensimmäinen olympiamitali kestävyysjuoksun ulkopuolelta sitten vuoden 1924.

"Kumiukoksi" kutsutusta Jorma Valkamasta tuli Suomen ensimmäinen pituushypyn olympiamitalisti. Kilpailu tapahtui kurjissa olosuhteissa paahtavassa helteessä.

Olavi Mannonen ja Väinö Korhonen pokkasivat hopeaa ja pronssia nykyaikaisessa 5-ottelussa. Joukkuekilpailussa Suomi sai pronssia.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto