Hyppää pääsisältöön

Jukka Linkola Octet: Blues for Oliver

Espoolainen Jukka Linkola oli 1970-luvun jazzin kohutuimpia tulokkaita. Hänen oktettinsa esiintyy Pori Jazzissa vuonna 1982.

Tietolaatikko

Blues for Oliver. Säv. Jukka Linkola.

Linkola esiintyi Pori Jazzissa ensi kertaa jo vuonna 1973 Oton Kvartetin riveissä. Jazzin parissa hän on niittänyt mainetta ennen kaikkea isojen bändien kanssa tekemänsä työn ansiosta.

Laajempi yleisö on tutustunut Linkolan tuotantoon etenkin teatterimusiikin ja musikaalien kautta.

Tuima, perinteiseen New Orleans -tyyliin viittaileva Blues for Oliver ilmestyi vuonna 1982 levyllä Lady in Green. Solisteina kappaleessa ovat Pentti Lahti ja Esko Heikkinen.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto