Hyppää pääsisältöön

Karppiselle kolmas soutukulta Losissa

Pertti Karppinen souti kolmannen kultamitalinsa kolmansissa perättäisissä olympiakisoissaan. Tiukkana kilpakumppanina oli jo Montrealin kisoista tuttu Länsi-Saksan Peter-Mikael Kolbe.

Tietolaatikko

Vehmaalla vuonna 1953 syntynyt Karppinen nousi maailman soutueliittiin voittamalla olympiakultaa Montrealissa 1976.
Losin Angelesin kisojen jälkeen Karppinen voitti maailmanmestaruuden vuonna 1985. Hän osallistui vielä 1988 Soulin ja 1992 Barcelonan kisoihin, joista saaliina olivat ykkösten kilpailujen 7. ja 10. sija.
Kansainvälisten menestysten lisäksi Karppisella on peräti 40 Suomen mestaruutta eri veneluokissa vuosilta 1974-1992.
Aktiiviaikanaan Pertti Karppinen työskenteli palomiehenä Nesteen Naantalin jalostamolla, mutta urheilu-uransa jälkeen hän siirtyi yksityisyrittäjäksi.

Los Angelesin soutustadionilla Kolbe johti kilpailua vielä 150 metriä maalista, mutta lopussa Karppinen rutisti ohi.

Artikkelin audioklipeissä kuulemme selostuksen mitalisoudusta sekä voittajan haastattelun.

Teksti: Petra Himberg

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto