Hyppää pääsisältöön

Ystävyyden saari

Ystävyyden saari kertoo reippaasta koululaispojasta Antista, jonka pinnan alla kalvaa suru. Kertooko Antti, missä hänen isänsä on?

Antti viettää kesälomaansa äitinsä kanssa saaristossa, mutta heidän perhettään painaa jokin. Kesä on kauneimmillaan, äiti tekee yötäpäivää kirjoitustöitä, ja Antti yrittää viettää kesälomaa.

Saaristossa Antti tutustuu mm. Ellinoraan ja Erikiin, joka ei ole mielissään Antin ja Ellinoran ystävyydestä.

Anttia esittää mm. Susikoira Roi -sarjasta tuttu Paavo Westerberg ja hänen äitiään mm. Uuno Turhapuron Unelma Säleikkönä tunnettu Elli Castrén.

Ystävyyden saaren on käsikirjoittanut Caj Westerberg ja ohjannut Raili Rusto. Ohjelma voitti lasten näytelmäsarjan ensimmäisen palkinnon Golden Chest -TV-teatterifestivaaleilla Plovdivissa, Bulgariassa vuonna 1984.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto