Hyppää pääsisältöön

Ystävyyden saari on lastenelokuva kesästä ja ystävyydestä

Ystävyyden saari (1984) on Raili Ruston ohjaama lastenelokuva kesästä ja ystävyydestä. Se sai lasten näytelmäsarjan ensimmäisen palkinnon Golden Chest -TV-teatterifestivaaleilla Bulgariassa vuonna 1984. Elokuvan on käsikirjoittanut Caj Westerberg. Päähenkilöä Anttia esittää mm. Susikoira Roi -sarjasta tuttu Paavo Westerberg.

Kymmenvuotias helsinkiläispoika Antti viettää kesälomaansa äitinsä kanssa saaristossa. Äiti tekee yötäpäivää kirjoitustöitä, ja Antti yrittää viettää kesälomaa. Äidin työt vievät kaiken ajan eikä hän ehdi oikein ruokakauppaankaan.

Saaristossa Antti tutustuu mm. Ellinoraan ja Erikiin, joka ei aluksi ole mielissään Antin tulosta saarelle.

Antti kuitenkin ystävystyy saariston lasten kanssa. Ruotsinkieliset lapset harjoittelevat Antin avulla puhumaan suomea ja Antti puolestaan ruotsia. Antin mieltä painaa eräs asia, jonka vuoksi hän on jopa valehdellut ystävälleen. On aika kertoa totuus.

Kun Antin on aika lähteä saarelta, ystävät pitää hyvästellä. Antti antaa heille jäähyväislahjat.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto