Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Katso mitä naapurisi katsoo

Me voimme nyt  Elävässä arkistossa paljastaa mitä naapurisi oikeasti katsoo (ja kuuntelee). Moni suomalainen kertoo gallupeissa katsovansa uutisia, dokumentteja ja luonto-ohjelmia. Tämä on kuitenkin vain osatotuus.

Naapurisi todellakin katsoo dokumentin, jos siinä on sokea 90-vuotias kalastaja.

Johan on Venninen

Tai vanhoillislestadiolainen perhe ( isä, äiti ja noin 10 lasta).

Ainoa oikea Jumala

Elävässä arkistossa dokumenttien laajasta kirjosta nämä kaksi ovat saavuttaneet kestosuosikin aseman. Netin keskustelupalstoilta olemme saaneet selville, että 90-vuotias kalastaja Venninen on ennen kaikkea nuorten suosiossa.

Entiset lapset (nyk. n. 30v.) ovat ottaneet omakseen myös 80-luvun nuorten draamat. Siksi naapurisi AMK-opiskelija avaa iltapuhteena läppärinsä ja käynnistää jälleen kerran Susikoira Roin seikkailut.

Susikoira Roi

Samainen naapurisi kutsuu perjantai-illan viettoon joukon kavereitaan ja napsauttaa tapansa mukaan päälle Gregoriuksen NMKY:n. Kansainvälisen kestosuosikin, joka kipusi myös YouTuben suosituimmaksi videoksi 24. elokuuta 2007.

Gregorius: NMKY

Kun vauhdikas musiikkiesitys on päättynyt, niin kaverit istuvat rinkiin ja aloittavat jo perinteeksi muodostuneen Jopet kerhon tapaamisen, Öhö, öhö...

Puhutaan Jopea

Olet varmaankin miettinyt mitä ulkomaille jo vuosia sitten muuttanut naapurisi seuraa. "Oispa joulu ainainen", hän hyräilee ja yhdistää kannettavan tietokoneensa langattomaan verkkoon aurinkorannikon suomalaiskylässä. Ulkona ilma lähentelee hellelukemia, kun mieli palaa Suomeen. Töölöön koulun oppilaat esittävät jälleen kerran jouluevankeliumin ja ne ihanimmat joululaulut.

Koulussa on joulu

Kaikista Elävän arkiston jouluohjelmista vain Koulussa on joulu pysyy koko vuoden suosituimpien ohjelmien joukossa.

Me siis tiedämme mitä naapurisi katsoo, mutta me tiedämme myös mitä sinä katsot. Kun Ilkka Kanervan ajojahti oli kiihkeimmillään, niin halusit nähdä kuinka Kanerva vakuuttaa kolmesti, että hän ei ole koskaan valehdellut.

Oletko valehdellut, Ilkka Kanerva?

Etkä totta vie ollut ainoa, joka halusi kuulla tämä totuuden. Viime aikoina olet hieman huolestuneena seurannut Suomen taloudellista tilannetta. Ehkäpä juuri sen takia sinä ja naapurisi olette halunneet heittäytyä mustan huumorin vietäväksi. Sitä ovat kesäkuun alusta lähtien tarjoneet Elävässä arkistossa Siivottoman jutun työttömät kaverukset.

Siivoton juttu

Terveisin: Elävän arkiston Suosituimmat -osion työntekijä Seija Aunila

Elävän arkiston blogi

Kommentit