Hyppää pääsisältöön

Summeri 2001

Kesän 2001 Summerin lähetykset käynnistettiin Helsingin Kumpulan maauimalasta, juontajaparina edellisestä vuodesta tutut Peltsi Peltola ja Outi Kaartamo.

Nuorten suosikkisarja Summeri aloitti vuoden 2001 suorat lähetykset tuttuun tapaan koulujen päättymisestä. Aikaisemmasta poiketen ohjelmaa esitettiin myös loppukesällä.

Summerissa nähtiin jälleen suosittu pudotuskilpailu, ja välillä joku popparikin suostui pudotettavaksi hyppytornista Peltsin puolesta.

Juontajat lukivat katsojien lähettämää postia ja tekstiviestijatkokertomusta.

Ohjelman uutuutena oli Sporster eli Heikki Paasonen, joka hölmöili kaupungilla, esimerkiksi leiritymällä metroasemalle, hengailemalla skeittaajien kanssa ja etsimällä katusoittokavereita.

Kesän 2001 Summerissa kävi bändivieraina mm. The Rasmus, Nylon Beat, Kwan ja TikTak. Ohjelmassa kuultiin yhtyeiden musiikkia, katsottiin nuorten mietteitä päivän teemaan liittyen, myös junior-juontajat Peppi ja Julius kommentoivat kunkin päivän teemaa. Draamasarja Majakan väki jatkui.

Tekstit: Outi Heinonen

 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto