Hyppää pääsisältöön

Samuli Edelmann: Käyn kohti sinua

Samuli Edelmann tulkitsee Ilmestyskirjan tekstiin pohjautuvan virren Käyn kohti sinua, oi Herrani. Sanotaan, että se oli viimeinen kappale, jonka Titanicin muusikot soittivat ennen aluksen uppoamista vuonna 1912.

Käyn kohti sinua, oi Herrani (vanhassa virsikirjassa Sua kohti, Herrani) lauletaan usein siunaustilaisuuksissa. Virren on säveltänyt Lowell Mason vuonna 1856 ja sen on sanoittanut Sarah Adams. Uuteen virsikirjaan virren on suomentanut Niilo Rauhala.

Nearer, My God, to Thee -virsi yhdistetään yleisesti vuonna 1912 tapahtuneeseen Titanicin haaksirikkoon. Perimätiedon mukaan muusikot olisivat esittäneet kappaleen viime hetkillä ennen aluksen uppoamista. Toisten lähteiden mukaan orkesterin viimeinen kappale olisi ollut episkopaalinen virsi Autumn.

Keskustele