Hyppää pääsisältöön

Kesäkeittiö: Grillattua kyytä

Jaakko Kolmonen valmistaa grillattua kyytä. Ravintosisällöltään ateria vastaa oravapaistia, maku puolestaan muistuttaa rapua, Kolmonen sanoo.

Tietolaatikko

Kyy on Suomen ainut luonnossa esiintyvä myrkkykäärme. Aikuinen koiraskyy on keskimäärin 60 sentin ja naaras 80 sentin pituinen, myös kookkaampia yksilöitä saattaa esiintyä. Kyytä ei ole rauhoitettu, vaan sen saa tavattaessa tappaa.

Ohjelmassa Jaakko Kolmonen ja eräopas Turkka Aaltonen johdattelevat katsojan luonnonantimien ääreen.

Metsäretkelle lähtiessä reppuun kannattaa pakata kevyesti mukana kulkevia eineitä, kuten kuivattua kalaa.

Mutta mitä tehdä, jos polulla eteen sattuu kyy, voisiko myös sen syödä? Kyllä vain, sen voi esimerkiksi grillata.

Ravintosisällöltään käärme vastaa oravanlihaa: sata grammaa lihaa sisältää keskimäärin 350 kaloria. Mehukkaimmillaan käärme on syksyllä ennen talvilepoa.

"Yksisyistä lihaa on helppo syödä vaikka ulkofile onkin olematon", Kolmonen toteaa maistettuaan uutta makuelämystä.

Lue lisää:

Kypsentämätön haggis.

Haggista ja kalapylsyä grillistä Patakakkosen tapaan

Patakakkosen Jaakko Kolmonen ja Turkka Aaltonen grillaavat skotlantilaista pötsipiirakkaa eli haggista. Myös siika kypsennetään mahalaukussa. Kalasta valmistetaan haggiksen pohjoismainen sukulaisruoka pylsy.

Lue lisää:

Koostettu Kesäkeittiö-ohjelman kuvista. Vasemmalla kuvaa luono-oppaasta, oikealla paistista.

Paistettua majavaa ja keitettyä rämemajavaa

Kokki Kolmonen ja Turkka Aaltonen valmistavat majavaruokia kahdella tavalla ja kahdesta eri eläimestä.

Lue lisää:

Nyljetty mäyrä.

Keitettyä mäyrää

Patakakkosen Turkka Aaltosen ystävä Pentti oli vuonna 1990 muistanut luontomiestä lahjalla. Pussista paljastuu lihava mäyrä, jonka Aaltonen on alkukäsitellyt jo kotona.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto