Hyppää pääsisältöön

Anita Hallama - Kekkosen ystävätär

Kekkosen puolisalainen naisystävä Anita Hallama kirjoitti kirjan "Sydämen kieltä sydämelle" suhteestaan presidenttiin.

Vuonna 2001 ilmestynyt kirja herätti paljon kiinnostusta, sillä siinä valotettiin läheltä suomalaista, julkista salaisuutta, Kekkosen ja Hallaman suhdetta.

Kirjassa pohdittiin myös Kekkosen ja Ahti Karjalaisen monisyistä ystävyyttä. Hallaman mukaan Kekkosen keskeinen syy jatkaa presidenttinä vielä 1970-luvun jälkipuoliskolla liittyi vahvasti Karjalaisen syrjäyttämiseen maan perintöprinssinä.

Hallama kommentoi A-Studion haastattelussa myös suhdettaan Sylvi Kekkoseen. Hallaman mukaan välit olivat kohtuullisen asialliset.

Anita Hallama oli tunnetun diplomaatin Jaakko Hallaman puoliso. Hänen arvioidaan ystävystyneen presidentti Kekkoseen lähemmmin vuonna 1963 Jugoslaviaan tehdyllä valtiovierailulla. 83-vuotias Hallama kuoli kesäkuussa 2008.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto