Hyppää pääsisältöön

Peräkamaripojat-sarja on komedia kuvitteellisen Kuusniemen poikamiehistä

Kuva ohjelmasta Peräkamaripojat
Kuva ohjelmasta Peräkamaripojat Kuva: Antero Tenhunen / Yle Peräkamaripojat

Salaliittoja, maakauppoja, rakkautta ja järvenrantoja. Kuusniemen maalaiskunnassa luonto on kaunista ja ihmiset leppoisia, mutta pinnan alla kuohuu. Maalaiskomediassa Peräkamarinpojat Kuusniemen poikamiesten rakkauselämää aiotaan kohentaa muun muassa tv-dokumentin avulla, mutta se tuo mukanaan myös huijarikaksikon kunnan rauhaa rikkomaan.

Peräkamaripojat on katsottavissa Areenassa heinäkuuhun 2019 asti.

Peräkamaripojat-sarjan on käsikirjoittanut Heikki Luoma ja ohjannut Jukka Mäkinen, ja se on kuvattu Pirkanmaalla vuosina 1997–2006. Peräkamaripojat on osa Yle TV2:n Maalaiskomedia-sarjaa, ja se esitettiin televisiossa ensi kerran kevättalvella 2001. Muut Maalaiskomedia-sarjan kokonaisuudet ovat Mooseksen perintö, Vain muutaman huijarin tähden sekä Turvetta ja timantteja.

Kuusniemen poikamiehiltä ei puutu kuin naisia. Paikallisessa hermokeskuksessa Turpeisen baarissa poikamiehet kokoontuvat huoltamoyrittäjä P.A. Turpeisen baariin televisioruudun ääreen katsomaan tähtitoimittaja Veera Kedon juontamaa ohjelmaa.


Naisen kaipuussa riutuvilla miehillä on muitakin murheita. Itsenäistyminen vahvan äidin varjosta vaatii monenlaisia suunnitelmia.

Joillakin henkilökohtaiset ongelmat ovat toisinaan aivan konkreettisesti iholla.


Toimittaja Veera Keto haluaa tehdä dokumentin Kuusniemen poikamiehistä. Mukana tulevat myös (Matkalaukkukostaja) Auvo Sulonen ja Heimo Hujanen, joilla on suunnitelmia Oskari Fräntilän ja tämän äidin matkailutilan suhteen. Mutta niistä suunnitelmista on syytä puhua ilman todistajia.

Kaikilla muillakaan kuntaan saapuvilla ei ole puhtaita jauhoja pussissa. Kirkkoherra Matias Pohto ryhtyy selvittämään kanttorin sijaisen taustoja. Nuori nainen saa nopeasti hurmattua yhden paikkakunnan poikamiehistä.

Kommentit