Hyppää pääsisältöön

Myö oomme kun luonnonlapset risukossa

Vuonna 1973 kuvatussa dokumentissa seurataan ilomantsilaisen Antero Pesosen yksitoistalapsisen perheen elämänmenoa yhden talvisen päivän ajan.

Tyylinsä mukaisesti ohjaaja Arvi Auvinen on luonut dokumenttiin hyvin läheisen ja lämpimän tunnelman. ”Arvi sai ihmiset erittäin hyvin puhumaan”, muistelee äänittäjä Vellonen.

”Tämä kuvaa erinomaisesti itäsuomalaista lämpöä ja kansanihmisiä, jotka ovat omimmillaan ja kertovat työstään, kokemuksistaan ja näkemyksistään myös hyvin viihdyttävästi”, sanoo Pauli Vellonen, monien Arvi Auvisen dokumenttien äänittäjä.

Ilomantsilaisen Pesosen perheen 11 lasta ovat hajallaan Ilomantsissa ja ympäri Etelä-Suomea. Perheen isäntä on kuollut, mutta emäntä elelee edelleen Ilomantsissa. Lapsenlapsia on 38 ja lastenlastenlapsia 23 ja ”lissee on koko ajan tulossa”, kertoo emäntä Vieno Pesonen haastattelussa vuonna 2006.

Kommentit