Hyppää pääsisältöön

"Seuraa ohjelmansiirtoketjun mittaustauko..."

Lahden radioasema oli Yleisradion asemana vuosina 1928-1993. Lahden pitkäaaltoasema toimi Lahden kaupungissa radiomäellä.
Lahden radioasema oli Yleisradion asemana vuosina 1928-1993. Lahden pitkäaaltoasema toimi Lahden kaupungissa radiomäellä. Lahden radioasema oli Yleisradion asemana vuosina 1928-1993. Lahden pitkäaaltoasema toimi Lahden kaupungissa radiomäellä. Kuva: Yle Lahden radioasema

Takavuosina Yleisradion radiolähetykset keskeytyivät legendaaristen, keskellä päivää pidettyjen lähetysketjun mittaustaukojen johdosta.

Mittaustauot saattoivat olla pitkiäkin, muistitiedon mukaan jopa lähes tunnin mittaisia. Tarkistusmittauksia oli kahdenlaisia. Ohjelmajohtojen läpäisykyvyn mittaus suoritettiin joka toinen viikko linjoja pitkin radiotalon ja Helsingin radioaseman välillä.

Vuoroviikoin testattiin myös ULA-releointiketjun kunto ja läpäisykyky. Kummassakin mittauksessa käytettiin samaa pientaajuusgeneraattorilla lähetettävää taajuussignaalisarjaa.

Ympäri maata sijaitsevilla radioasemilla tarkistettiin, miten eri taajuudet kulkivat verkon läpi. Mittaukset lopetettiin 1970-80-lukujen taitteessa, kun lähetystekniikassa siirryttiin digitaalisiin linkkeihin.

Kommentit