Hyppää pääsisältöön

Alivaltiosihteeri: Viikon aikamerkit haluamaanne aikaan

Nyt voitte tietokoneitse kuunnella kuluneen viikon kaikki aikamerkit juuri siihen aikaan, kun itsellenne parhaiten sopii.

Vapaavalintaiseen aikaan kuultava aikamerkki on YLE Areenan uusi palvelumuoto.

Hiiren klikkauksella voi kuunnella haluamansa aikamerkin laajasta valikoimasta. Yksilöllinen aikamerkki on jo tuntuvasti helpottanut kansalaisten ajankäyttöä ja lisännyt kellojen luotettavuutta.

Voit kuunnella uusimman Alivaltiosihteeri-ohjelman Yle Areenassa.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto