Hyppää pääsisältöön

Kisajoukkue palasi Losista vailla Vainiota

Salamavalot räiskyivät ja hiki pukkasi pintaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kun Suomen kisajoukkue palasi kotimaahan kahdessa erässä Los Angelesista. Kotiinpaluujuhlaa leimasi Martti Vainion tuore doping-kärähdys.

Ensimmäisen paluuerän urheilijoita vastaanottamaan oli kerääntynyt sankka joukko omaisia ja muuten vain uteliaita. Suurimmat sankarit olivat itseoikeutetusti tuoreet kultamitalistit Karppinen, Härkönen ja Tiainen.

He palasivat lentokentälle neljä päivää myöhemmin osallistuakseen myös viralliseen kotiinpaluujuhlaan. Tuolloin maahan palasi loppujoukkue joukossaan mm. kisojen neljäs suomalaiskultamitalisti Jouko Salomäki.

Yksi on joukosta poissa, ja hän on kestävyysjuoksija Martti Vainio.

Ilmeet ovat iloiset, vaikka takana on pitkä matka ja Vainion tapaus oli vienyt joukkueen tunnelmasta terän kisan viimeisinä päivinä.

Studiossa sen sijaan keskustellaan Vainion doping-kärähdyksestä ja kiellettyjen aineiden käytöstä yleensä.

Teksti: Petra Himberg