Hyppää pääsisältöön

Jukkis Uotila Quintet: Joseph

New Yorkista vauhtia ottanut rumpali Jukka-Pekka Uotila johti oman bändinsä toista kertaa Pori Jazziin vuonna 1984.

Tietolaatikko

Joseph. Säv. Jukka-Pekka Uotila.

Uotila (s. 1960) nousi Porin-kävijöiden tietoisuuteen 17-vuotiaana rumpalikomeettana vuonna 1977.

1970-luvun lopussa hän muutti New Yorkiin opiskelemaan ja soittamaan jazzia. Siellä hän solmi lukuisia arvokkaita kontakteja paikkakunnan muusikkoeliittiin.

Vuonna 1986 Uotila nimitettiin Sibelius-Akatemian jazzosaston johtajaksi. Hänet tunnetaan myös lahjakkaana pianistina ja säveltäjänä.

Vuoden 1984 kvintetin ohjelmisto Porissa koostuikin Uotilan omista kappaleista. Kokoonpanon muut jäsenet ovat tenoristi Pepa Päivinen, kitaristi Peter Lerche, kosketinsoittaja Jarmo Savolainen ja basisti Heikki Virtanen.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto