Hyppää pääsisältöön

Bruce Springsteen Tukholmassa 2002

Bruce Springsteen kävi jälleen Tukholmassa vuonna 2002, puhui syyskuun 11:nnesta ja sai kuulla, mikä on hänen ruotsinkielinen kutsumanimensä.

Ennen vuoden 2002 kiertuetta Springsteen julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa seitsemään vuoteen. The Rising syntyi tuntemuksista, joita pommi-isku New Yorkiin 11.9.2001 lauluntekijässä herätti.

"Yritän aina sanoa, että liberaalit arvot eivät sulje pois patriotismia. USA:n oikeisto pyrkii kaappaamaan kaikki patriotismin symbolit", liberaalina tunnettu Springsteen totesi YLE:n kirjeenvaihtajalle.

"Olen kirjoittanut todella paljon isänmaastani ja kotiseudustani. On silti hämmästyttävää, miten syviä tunteet voivat tällaisina hetkinä olla."

Springsteen oli vuoteen 2003 asti ainoa pitkän linjan rockmegatähti, joka ei ollut konsertoinut Suomessa. Haastattelussa hän yrittääkin pyydellä asiaa anteeksi.

Ruotsissa "The Boss" oli esiintynyt jo kymmenkunta kertaa. Ruotsalaisten hänelle antama lempinimi ei kuitenkaan tunnu pomomiestä erityisemmin sytyttävän.

Tämän haastattelun jälkeen Bruce korjasi vahingon jo 2003, kun hän esiintyi kahdesti Helsingin Olympiastadionilla. Sen jälkeen hän on vieraillut Suomessa useasti mm. Olympiastadionilla, Tampereella Ratinan stadionilla ja Turussa HK-Areenalla.

Keskustele

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto