Hyppää pääsisältöön

Summeri 2005

Parin edellisen vuoden tapaan myös vuoden 2005 Summeri käynnistyi Helsingin Uimastadionilta. Juontajaparina nähtiin Nuutti Takkinen ja Titte Neuvonen.

Nuutti jatkoi uuden juontajaparinsa Titte Neuvosen kanssa katsojien viihdyttämistä mm. pelaamalla krokettia. Ja tietenkin Trio Mäihä, Summerin oma housebändi, viihdytti katsojia soitollaan.

Summerissa nähtiin ennätysmäärä live-esiintymisiä aikaisempiin vuosiin verrattuna.

Tuttuun tapaan ohjelmassa kävi paljon vierailijoita, esimerkiksi Sansa, Technicolour ja Antti Tuisku.

Säpinää oli yllin kyllin, kun Antti Tuiskua tuli katsomaan niin suuri joukko faneja, että paikalle tarvittiin turvamiehiä. Vilinää riitti myös, kun Technicolour laulatti ihailijoitansa.

Edellisten vuosien tapaan Summerissa luettiin myös katsojien lähettämää postia, kuultiin nuoria, nähtiin pudotuskilpailuja, katsottiin Sartsan ja Timpan sketsejä ja seurattiin nuorten sarjaa nimeltä Kadoksissa.

Tekstit: Outi Heinonen

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto