Hyppää pääsisältöön

Selvänäkijät testissä

Kolme selvänäkijää ja yksi "leluennustelija" yrittävät arvata, kenen kuva on kuoressa, joka tv-lähetyksessä arvotaan avattavaksi.

TV1:n Mystisessä illassa olivat testattavina selvänäkijät Vilho Raatikainen ja Tamara Maunonen sekä povaaja Emma Lind.

Ennustajilta kysyttiin aluksi, miten Keke Rosberg sijoittuisi seuraavassa F1-osakilpailussa ja mikä maailmantapahtuma saisi lähiaikoina eniten huomiota mediassa.

Mukana oli myös harrastelijaennustajaksi esitelty maisteri Ilkka Sumu, jonka arvaus Rosbergin keskeytyksestä osui nappiin. Hänen povaamansa lentokonekaappaus toteutui sekin, vaikkei maailman pääuutinen ollutkaan.

Vaikeassa päätehtävässä yhdistyvät ennustaminen ja selvänäkeminen. Ennustajan tulee valita kuudesta kirjekuoresta se, joka tullaan avaamaan varsinaisessa lähetyksessä. Lisäksi pitää tietää, kenen kuva kuoresta paljastuu.

Miten käy, ja kuinka Sumu pärjää ammattilaisten seurassa?

Kun tulokset paljastuvat, parapsykologiaan perehtynyt toimittaja Oskar Reponen muistuttaa, että ennustajillakin on hyviä ja huonoja päiviä.

Mukana studiossa ovat kirkkoherra Voitto Viro sekä filosofian dosentti S. Albert Kivinen.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto