Hyppää pääsisältöön

Selvänäkijät testissä

Kolme selvänäkijää ja yksi "leluennustelija" yrittävät arvata, kenen kuva on kuoressa, joka tv-lähetyksessä arvotaan avattavaksi.

TV1:n Mystisessä illassa olivat testattavina selvänäkijät Vilho Raatikainen ja Tamara Maunonen sekä povaaja Emma Lind.

Ennustajilta kysyttiin aluksi, miten Keke Rosberg sijoittuisi seuraavassa F1-osakilpailussa ja mikä maailmantapahtuma saisi lähiaikoina eniten huomiota mediassa.

Mukana oli myös harrastelijaennustajaksi esitelty maisteri Ilkka Sumu, jonka arvaus Rosbergin keskeytyksestä osui nappiin. Hänen povaamansa lentokonekaappaus toteutui sekin, vaikkei maailman pääuutinen ollutkaan.

Vaikeassa päätehtävässä yhdistyvät ennustaminen ja selvänäkeminen. Ennustajan tulee valita kuudesta kirjekuoresta se, joka tullaan avaamaan varsinaisessa lähetyksessä. Lisäksi pitää tietää, kenen kuva kuoresta paljastuu.

Miten käy, ja kuinka Sumu pärjää ammattilaisten seurassa?

Kun tulokset paljastuvat, parapsykologiaan perehtynyt toimittaja Oskar Reponen muistuttaa, että ennustajillakin on hyviä ja huonoja päiviä.

Mukana studiossa ovat kirkkoherra Voitto Viro sekä filosofian dosentti S. Albert Kivinen.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto