Hyppää pääsisältöön

Tarja Merivirta - suomikantrin tuntematon tähti

Vähän tunnettu Tarja Merivirta kuuluu Suomen parhaisiin country- ja folksolisteihin. Leipätöikseen laulaja kiertää vanhusten hoitolaitoksissa.

Tietolaatikko

Sateenkaari sydämessäni. Sävel trad. - J. Karjalainen, san. J. Karjalainen.
Sonny. Sävel trad., san. Risto Teräväinen.
Jolene. Säv. Dolly Parton, san. Pertti Reponen.

Tarja Merivirta työskentelee toiminnanohjaajana Vanhusten Ystävät ry:ssä, joka pyrkii ehkäisemään vanhusten syrjäytymistä mm. kulttuuritilaisuuksien ja juhlien avulla.

Harvakseen levyttävä Merivirta on muusikkopiireissä noteerattu korkealle. Suurelle yleisölle hän on kuitenkin jäänyt melko tuntemattomaksi.

Laulu Sonny on peräisin vuonna 1997 ilmestyneeltä esikoisalbumilta Valon hetki 1997. J. Karjalaisen sanoittama Sateenkaari sydämessäni julkaistiin vuonna 1999 levyllä Laulu ilman nimeä.

Viimemainitulla albumilla Merivirta lauloi myös Dolly Partonin Jolenen. Pertsa Reposen käännösversion ensimmäinen levyttäjä oli Vicky Rosti.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto