Hyppää pääsisältöön

Muska: Kirjoita postikorttiin

Marija "Muska" Babitzin on suomalaisen naisrockin tienraivaaja. Hänen ensisinglensä Kirjoita postikorttiin julkaistiin vuonna 1971.

Tietolaatikko

Kirjoita postikorttiin. Säv. Robbie van Leeuwen, san. Pertti Reponen. Kappaleen alkuperäinen esittäjä oli hollantilainen Shocking Blue -yhtye.

Muska Babitzin (s. 1952) nousi pinnalle vuonna 1973 levyttämällään käännösversiolla Elton Johnin Crocodile Rockista. Hän levytti Love Recordsille albumit Muska (1973) ja Tää se päivä on (1977).

Muskan raaka, rockhenkinen ulosanti erosi melkoisesti suomalaisten naisartistien siihen asti suosimasta laulutyylistä. Se veti vertoja jopa hänen veljensä Kirkan rajulle karjunnalle.

Soolouransa lomassa Muska esiintyi sisarustensa kanssa mm. Suomen euroviisukarsinnoissa.

1970-luvun puolivälin jälkeen suosio alkoi jo hiipua, ja Muska keskittyi pyörittämään ohjelmatoimistoa miehensä, muusikko Hannu Salakan kanssa. Pariskunta muutti Los Angelesiin 1980-luvun lopulla.

1990-luvun alussa Muska osallistui pariin otteeseen Syksyn sävel -kisaan. Kilpailukappaleiden vedossa syntyivät albumit Pidä kii ja Pienet suuret pojat.

Suomeen palattuaan Muska aloitti jälleen keikkailun. 2000-luvulla häneltä ovat ilmestyneet levyt Paha silmä (2001) ja Anna mulle aikaa (2005).

Vuonna 1998 taltioidussa ohjelmassa Muskaa säestää Fat Bullets -kokoonpanoa.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto