Hyppää pääsisältöön

Musiikkia VEK:n viihdeohjelmista

1960-luvun alun megatähdet Laila Kinnunen, Pirkko Mannola ja Vieno Kekkonen laulavat Virtanen-Elo-Kuusla-kolmikon kunnianhimoisissa musiikkirevyissä.

VEK-trion viihdeohjelmissa oli mukana laulajia, muusikoita, näyttelijöitä ja tanssijoita. Saukki ja Kari Tuomisaari tekstittivät uudestaan tunnettuja sävelmiä, ja musiikista vastasi Jaakko Salo.

Sarjan aloitti Aarre Elon ja Jaakko Salon suunnittelema repliikitön pienoismusikaali Arkipäivää. Se sai edustaa suomalaista osaamista Pohjoisvision musiikkiohjelmien sarjassa.

Risteysasema ja Rahaa - Money edustivat Suomea Montreux´n Kultaisen Ruusun kilpailussa vuosina 1962 ja 1963. Palkinto tuli kuitenkin vasta Lumilinnasta vuonna 1965.

Muita Jukka Virtasen, Aarre Elon, Matti Kuuslan ja Jaakko Salon viihdeohjelmia olivat mm.
Yövartija, Salon musique eli vekkulia kosmetiikkaa, Hymy - smile ja Locomotion - rautaista viihdettä.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto