Hyppää pääsisältöön

Partaset muuttavat Kotikadulle

Hiljainen helsinkiläisidylli järkkyy, kun Anja ja Onni Partasen perhe muuttaa Lappeenrannasta. Perhe ei ymmärrä rappukäytävässä hyssyttelyä.

Koko talo on hämmentynyt, kun uusista naapureista lähtee niin paljon ääntä. Partaset kolisuttavat ovia, puhuvat äänekkäästi rappukäytävässä ja parkkeeraavat vanhan vihreän Mitsubishinsa keskelle pihaa.

Partasten perheen kuopuksella Tuulilla on ihmettelemistä läheisellä bensa-asemalla, kun hän näkee elämänsä ensi kerran naispoliisin.

Isä-Onnilla on taas ongelma, kun vanhan Mitsubishin akku sanoo sopimuksen irti kesken muuttopuuhien.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto