Hyppää pääsisältöön

Halonen halusi vaikuttaa arvoihin, muttei määrätä niistä

Vuoden 2006 vaalien alla toiselle kaudelle pyrkinyt presidentti Tarja Halonen puhui mm. yhteiskunnan uhista, arvoista ja Nato-jäsenyydestä.

Toimittaja Maarit Tastula kysyy presidentiltä mm., miksi hyvinvointiyhteiskunta on monille pahoinvointiyhteiskunta?

Halosen mukaan syitä on monia, mm. lama, lastenpsykiatrisen hoidon riittämätön huomiointi, korostetut talousarvot, kilpailua korostava yhteiskunta sekä kasvanut huomiointikyky. Nykyään ongelmat havaitaan.

Puhuttaessa arvojohtajuudesta presidenttiehdokas Halonen sanoo olevansa mieluummin arvovaikuttaja kuin arvojohtaja. Yläpuolelta määrätyt arvot eivät sovi länsimaiseen demokratiaan, hän arvioi.

Halonen ei halua vastata kysymykseen, mitä pahaa seuraisi, jos Suomi liittyisi Natoon. Hänen mukaansa olisi relevantimpaa perustella, miksi pitäisi liittyä sotilaalliseen järjestöön.

Teksti: Paavo Rytsä

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto