Hyppää pääsisältöön

Kyllikki Pöppönen

Vankoin mielipitein varustettu Kyllikki Pöppönen tekee teräviä huomioita lähiympäristöstään, missä hän liikkuu faaraokoiransa Taunon kanssa.

Edesmenneen likakaivokeisari Tauno Pöppösen leskirouva Kyllikki keskittää kaiken tarmonsa suomalaisen elämänmenon tarkkailuun, josta totta vie on paljon sanottavaa. Eikä Kyllikki jätä sanomatta.

Oletteko huomanneet kuinka kurittomia lapset ovat, miten ihmiset jättävät haudat hoitamatta tai kuinka lottopomot kahmivat eläkeläisten viimeisetkin roposet?

Epäkohtia Kyllikki pystyy poimimaan lukemattoman määrän, mutta mikä parasta Kyllikki itse on välttynyt epätoivottavilta ominaisuuksilta. Kaiken lisäksi Kyllikki ei vain tyydy toteamaan epäkohtia, vaan hänellä on myös taito lähteä korjaamaan niitä.

Kyllikki Pöppönen on Tiina Lepistön luoma radiohahmo. Pöppösen ajatuksista saatiin nauttia Radio Suomessa Vuodesta 1996 vuoteen 2001.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto