Hyppää pääsisältöön

Kyllikki Pöppönen

Vankoin mielipitein varustettu Kyllikki Pöppönen tekee teräviä huomioita lähiympäristöstään, missä hän liikkuu faaraokoiransa Taunon kanssa.

Edesmenneen likakaivokeisari Tauno Pöppösen leskirouva Kyllikki keskittää kaiken tarmonsa suomalaisen elämänmenon tarkkailuun, josta totta vie on paljon sanottavaa. Eikä Kyllikki jätä sanomatta.

Oletteko huomanneet kuinka kurittomia lapset ovat, miten ihmiset jättävät haudat hoitamatta tai kuinka lottopomot kahmivat eläkeläisten viimeisetkin roposet?

Epäkohtia Kyllikki pystyy poimimaan lukemattoman määrän, mutta mikä parasta Kyllikki itse on välttynyt epätoivottavilta ominaisuuksilta. Kaiken lisäksi Kyllikki ei vain tyydy toteamaan epäkohtia, vaan hänellä on myös taito lähteä korjaamaan niitä.

Kyllikki Pöppönen on Tiina Lepistön luoma radiohahmo. Pöppösen ajatuksista saatiin nauttia Radio Suomessa Vuodesta 1996 vuoteen 2001.

Teksti: Seija Aunila

Kommentit
  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto