Hyppää pääsisältöön

Kajakkiduo Rikala & Mikkonen

Pekingin kesäkisojen finaaliin selviytyneet Anne Rikala ja Jenni Mikkonen varmistivat olympiapaikkansa melomalla EM-hopeaa toukokuussa 2008.

Kangasalalainen Anne Rikala (s. 1977) ja lahtelainen Jenni Mikkonen (s. 1980) saavuttivat kajakkikaksikoiden 500 metrillä EM-hopeaa Milanossa. Suomen olympiapaikka melonnassa varmistui mitalin myötä.

Rikala ja Mikkonen päihittivät kovamaineisen Saksan ja hävisivät voittaneelle Unkarin joukkueelle vain sekunnin.

Anne Rikala on saavuttanut kajakkiyksiköiden 200 metrillä MM-hopeaa vuonna 2007. EM-hopea oli kummallekin melojalle kajakkikaksikoiden ensimmäinen arvokisamitali.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto