Hyppää pääsisältöön

Fredi: Delilah

1960-luvulla läpimurtonsa tehnyt laulajatähti Matti Siitonen esittää vaihtoehtoisen version Tom Jonesin megahitistä vuonna 1968.

"Folk-Fredinä" markkinoitu Siitonen linnoittautui pysyvästi iskelmän puolelle edustettuaan vuonna 1967 Suomea Euroviisuissa kappalella Varjoon - suojaan. Vuosina 1967-68 hän levytti monia menestyskappaleita, kuten O.Y. sanoi hän P.A., Silmäsi odottavat minua, Napostellaan, Milloinkaan en löydä samanlaista ja Kolmatta linjaa takaisin.

Aiemmin Fredi kuvitteli, että olisi mukavaa olla kaikkien tuntema ja merkille panema tähti. Nyt hädin tuskin puhumaan oppineet osoittelivat kadulla: "Kato Fredi menee!" Se ei ole aina kivaa, laulaja tunnustaa. Euroviisuissa 12:nneksi sijoittuneella solistilla on Suomelle varma viisuresepti: edustuskappaleen pitää olla yksinkertainen iskelmä, jonka johtoteemaa "tolkutetaan ja jankutetaan monta kertaa ja lujaa, niin että se todella jäisi jonkun päähän".

Ohjelmassa kuullaan Saukin suomentama ja Esko Linnavallin sovittama versio Tom Jonesin Delilah-megahitistä. Tapani Kansan levyttämä tunnetumpi käännösversio on Pertti Reposen tekstittämä.