Hyppää pääsisältöön

Taikuri Savinen

Niin ihmiset kuin eläimetkin iloitsevat Taikuri Savisesta, joka tarpeen tullen taikoo asiat paremmin päin. Kaikkien mielen mukaan ei voi toimia, mutta Savinen keksii konstit, joilla lopputulos sittenkin sopii jokaiselle.

Ensiksi tapaamme Elmu Eläintenetsijän, joka löytää luonnosta vain kiviä. Missä eläimet ovat? Ei hätää, sillä paikalle sattuu Taikuri Savinen.

Seuraavaksi näemme, miten Savinen tasapainottelee ihmisten ja eläinten toiveiden välillä. Mitä tehdä, kun eläimet kärsivät metsän halkovasta autotiestä, mutta ihmisetkin tarvitsevat tiensä?

Tuula Pukkilan suosittu animaatiosarja aloitti Pikku Kakkosessa vuonna 1977. Toinen Pukkilan animaatio on Lohikäärme Justus.

Kommentit
  • Tehtaankadun poliisimurhat järkyttivät kansaa 1997

    Steen Christensen surmasi kaksi poliisia ryöstön jälkeen.

    Koko Suomi järkyttyi, kun tanskalainen Steen Christensen surmasi teloitustyylillä kaksi suomalaista poliisia Helsingissä Tehtaankadulla 22.10.1997. Hän oli vähän aiemmin ryöstänyt Hotelli Palacen kassan Helsingin Eteläranta 10:ssä. Saaliikseen Christensen sai vähän yli 6000 markkaa (reilut 1000 euroa).

  • Seilin saarelle matkattiin arkkulaudat mukana

    Saarelle eristettiin spitaalisia ja mielisairaita.

    Turun saaristossa sijaitseva idyllinen ja vehreä Seilin saari kätkee sisäänsä hautausmaan ja monta karua kohtaloa. Saarelle perustettiin 1600-luvulla sairaala spitaalisille. Tosin lääkäreitä tai hoitoa ei ollut, perillä odotti vain eristys ja sopivaa maata hautuumaaksi. Myöhemmin Seilissä toimi naisille tarkoitettu mielisairaala. Terveen ja hullun raja oli häilyvä ja riippui usein yhteiskuntaluokasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto