Hyppää pääsisältöön

Helinä Rautavaaran museo

Etnografisen museon näyttelyt käsittelevät monikulttuurisia ilmiöitä. Näyttelyitä täydentävät tapahtumat, esitykset ja työpajat. Museon peruskokoelman muodostaa Helinä Rautavaaran kokoelma.

Tietolaatikko

Museota ylläpitää Helinä Rautavaaran etnografisen museon säätiö, joka pyrkii edistämään Euroopan ulkopuolisten kulttuurien tuntemusta.

Museon erityisalaa ovat kulttuurien välisestä vuorovaikutuksesta syntyneet ja syntyvät monikulttuuriset ilmiöt.

Erityisenä painopisteenä on kansainvälisyyskasvatus.

Espoon 550 -juhlavuoden merkeissä Helinä Rautavaaran museo avaa ovia nuorten maailmaan. Elä oma elämäsi -näyttely on avoinna 22.2.2009 asti.

Esillä on nuorten kanssa työstettyjä videojatkosarjoja ja muuta materiaalia, jonka pääosassa ovat nuoret itse. Tekijät ovat espoolaisia nuoria, jotka osallistuivat Helinä Rautavaaran museon yhteisötaidehankkeeseen.

Helinä Rautavaaran museo oli ehdolla Vuoden eurooppalaiseksi museoksi 2008 (European Museum of The Year)

Perusnäyttely käsittää taide-, rituaali- ja käyttöesineitä neljässä kulttuuripihassa: Afrikka, Latinalainen Amerikka, Aasia ja Islam.

Museossa voi tutustua myös Helinä Rautavaaran radio-ohjelmiin, äänitteisiin sekä video- ja valokuvamateriaaliin.

Monipuolisessa museossa voi perehtyä myös vaikkapa eri maanosien historiaan, osallistua draamakurssille tai tanssia Bollywoodia.

Museo sijaitsee monikulttuurisuutta korostavassa Espoon kaupungissa. Museo on perustettu vuonna 1998 ja se on yksi Suomen kolmesta etnografisesta museosta.

Elävän arkiston koosteessa museon asiantuntijat valottavat matkailun ja materiaalisen kulttuurin suhdetta Namibiassa ja tutustuttavat Helmien kertomaan.

Helinä Rautavaarasta ja museon toiminnasta kertoo museonjohtaja Maria Koskijoki.

Teksti: Rita Landström

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto