Hyppää pääsisältöön

Evilän SE Ruotsi-ottelussa 2005

Suomalaisten "merirosvokapteeni" Tommi Evilä näytti joukoilleen esimerkkiä loikkaamalla kultaa ja uuden Suomen ennätyksen Göteborgissa 2005.

Pituuskilpailun toisella kierroksella Evilä hyppäsi SE:n 819 cm. Viidennellä kierroksella hän paransi vielä sentillä, mutta myötätuulen tähden tulos ei kelvannut ennätykseksi.

Evilän ennätys säilyi kesäkuuhun 2008, jolloin hän ylsi 822 senttiin - niinikään Göteborgissa.

"Aina inspiroi, että pääsee panemaan kuokkiin ruotsalaisia", Suomen kapteeni hehkuttaa. "Meikäläisellä on selkeästi hinattuna merirosvolippu salkoon."

Suomen miehet voittivat maaottelun pistein 212-197. Naisten kilpailussa voitto sen sijaan meni Ruotsiin luvuin 230-179.

Teksti: Jukka Lindfors

  • Haapa klapisee ja sumu pitää ääntä Tiina Harpfin lastenkuunnelmissa

    Tiina Harpf jätti puumerkkinsä Lasten Radion seikkailuihin

    Mustan myllyn mestari ja Velhojuuri ovat esimerkkejä Yle Areenassa olevista lastentuotannoista, jotka Tiina Harpf ohjasi Yleisradiolle 1980-luvulla. Harpfin kuunnelmat klapisevat, helisevät, ja joskus niissä soi aimo annos hiljaisuutta. Juonenkäänteistä löytyy mustaa magiaa ja noitavainoja sekä seikkailunriemua. Päähenkilöitä johdattaa usein uteliaisuus.

  • Reino Paasilinna – kiisteltyjen ohjelmien toimittajasta Ylen kiistellyksi pääjohtajaksi

    Toimittaja Reino Paasilinnasta Ylen toimitusjohtajaksi.

    Reino Paasilinna (s. 1939) oli Yleisradion toimittaja ja myöhemmin myös pääjohtaja, jonka toimittamat ohjelmat synnyttivät keskustelua ja lehtiotsikoita. Ohjelmat olivat usein myös sellaisia, jotka eivät miellyttäneet Yleisradion johtoa. Artikkeliin on koottu joitakin esimerkkejä Reino Paasilinnan toimittamista ohjelmista.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto