Hyppää pääsisältöön

Suomi voitti 1500 m:n protestikilpailun

Vuoden 1989 Ruotsi-ottelussa Mika Maaskolan 1500 metrin kultajuoksu uhattiin hylätä. Vastaprotestillaan Suomi sai kuitenkin ansaitun kolmoisvoiton.

Suomi-Ruotsi-otteluiden 1500 metrillä on aina käyty henkien taistelua, Maaskola totesi juoksun jälkeen.

Myös vuoden 1989 kilpailussa oli pientä nahinaa pitkin matkaa. Kaksi sataa metriä ennen maalia ruotsalaisjuoksija kiilasi ohi pyrkivän Maaskolan radalta.

Maaskola tuli kuitenkin ykkösenä maaliin Jari Venäläisen ja Vesa Siivosen seuratessa perässä. Maaskolan alkuperäinen hylkäyspäätös kumottiin Suomen tehtyä vastaprotestin.

Miesten maaottelu päättyi Ruotsin voittoon pistein 213-187. Suomen naiset sen sijaan peittosivat Ruotsin luvuin 184-138.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto