Hyppää pääsisältöön

Rahastusta velkakierteellä

Suomalaisten velkoja ostetaan ja myydään yhä useammin, myös ulkomaisten perintäyhtiöiden omistukseen. Suomen käräjäoikeuksissa on annettu tuhansia velkomustuomioita, joista ei käy ilmi, onko tuomion hakenut perintätoimisto velan omistaja vai ainoastaan velkojan asiamies.

Veronkierron mahdollistava sekava käytäntö heikentää velallisen asemaa ja maksumoraalia, jos kenelläkään ei ole varmaa tietoa siitä, kenellä on omistusoikeus velkasaatavaan ja siihen liittyvään maksutuomioon. Perintälain porsaanrei'istä ja velallisten ahdingosta kertoo MOT 8.9.2008 klo 20:00.

Haastateltavat

  • Jarmo Jokinen, Tampere
  • Kari Kyllönen, johtaja, Intrum Justitia Debt Finance AG (Sveitsi)
  • Kjeld Möller, toiminnanjohtaja, Kaski-ryhmä ry
  • Markku Rouhiainen, Joensuu
  • "Mäkelä", Helsinki
  • Thomas Feodoroff, toimitusjohtaja, Intrum Justitia (Suomi)
  • Väinö Teperi, asianajaja, Teperi & Co

Lisätietoa