Hyppää pääsisältöön

Repen ja Eemelin Satupensseli ilveili Kylli-tädin maalaustuokioille

Satutäti Eemeli ja tupakkia röyhyttävä "Pikku-Repe" Helismaa töhrivät toisiaan viihdetoimituksen hervottomassa töhrysketsissä vappuna 1964.

Television alkuaikojen suosituimpia lastenohjelmia oli taiteilija Kylli Kosken vetämä Kylli-tädin satusivellin. "Elli-tädin satupensselissä" kuvitellaan, mitä tapahtuu lapsille, joita ei saada ajoissa pois ohjelmasta.

"Elli-tädillä" on tällä kertaa vieraanaan vain yli-ikäiseksi venähtänyt Pikku-Repe. Pikku-Jorma nimittäin on viety edellisellä viikolla Seutulaan kärsimään rattijuoppoustuomiota, ja Pikku-Anneli joutui tekemisiin huoltopoliisin kanssa.

Elli-täti ja Repe saavat kyllä jo kahdestaankin aikaan melko hämmästyttävän maalausnäytöksen. Esittelyssä on vapun kunniaksi mm. huiskumaalaus.

Tietolaatikko

Reino Helismaa (1913-1965) ja Esko "Eemeli" Toivonen (1920-1987) aloittivat yhteistyönsä 50-luvun lopulla.
Eemeli hupaili Helismaan kanssa iltamissa ja esiintyi monissa tämän kirjoittamissa elokuvarooleissa. TES-TV:n alkuaikoina Helismaa ja Toivonen tulivat tunnetuiksi myös ruutukoomikkoina.
Useimmat kaksikon sketseistä ovat hävinneet. Oheinen harvinaisuus on tallennettu joitakin kuukausia ennen Helismaan kuolemaa.