Hyppää pääsisältöön

Eveliina ja Kaksoset: Mörri Möykky

Eveliina Pokela ja Kaksoset tekivät 1960-luvulla tunnetuksi rakastettavan Mörri Möykky -peikon. Marjatta Pokelan lastenlaulusta tuli kestosuosikki.

Vuonna 1954 syntynyt Eveliina (nyk. Eeva-Leena) Pokela aloitti julkiset esiintymiset vanhempiensa Marjatta ja Martti Pokelan kanssa.

Hänen ensimmäinen levytyksensä oli vuonna 1963 ilmestynyt single, jolla olivat kappaleet Lörpötys ja Kuvakirja alppimaasta.

Eeva-Leena Pokela toimi myöhemmin laulajana, lauluntekijänä ja näyttelijänä. Hän on suunnitellut ja vetänyt monia musiikkiaiheisia tv-ohjelmia, kuten Virtasesta Vivaldiksi, Sormileikit, Pikku Kakkosen laulukirja ja Viserrä viittoen.

Eveliina ja Kaksoset levyttivät Mörri Möykyn vuonna 1965. Vuonna 1979 Eeva-Leena Pokela (tuolloin Eeva-Leena Sariola) teki laulusta uuden levytyksen Liisa Lääverin kanssa.

Laulun muista tulkinnoista kuuluisin lienee Popedan vuonna 1980 levyttämä versio.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto