Hyppää pääsisältöön

Michael Johnsonin 200 m:n ME Atlantassa

"Ylittää inhimillisen suorituskyvyn rajat", hehkuttivat selostajat, kun USA:n Michael Johnson juoksi huikean ME:nsä Atlantan olympialaisissa vuonna 1996.

Michael Johnsonin "ilman konevoimaa" saavuttama voittoaika oli 19.32. Tuloksen alitti vasta Jamaikan Usain Bolt Pekingin olympialaisissa vuonna 2008.

Kovimmat kilpakumppanit kahdella sadalla olivat Namibian Frankie Fredericks ja Trinidad ja Tobagon Ato Boldoni. Atlantan kisoissa Johnson voitti myös 400 metrin loppukilpailun.

Michael Johnson (s. 1967) juoksi urallaan viidesti olympiakultaa eri matkoilla. Atlantan voitto toi hänelle ensimmäisen olympiakullan 200 metriltä.

Michael Johnsonilla on tilillään myös kaikkiaan yhdeksän maailmanmestaruutta 200 metriltä, 400 metriltä ja 4x400 metrin viestistä.

Tekijänoikeussyistä YLE Elävä arkisto ei voi esittää internetissä videomateriaalia olympialaisista.

  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto