Hyppää pääsisältöön

16:s kevät

Vuonna 1977 tv:ssä esitetty nuortendraama kertoo tytöstä, joka hakeutuu tärkeän ihmissuhteen kariuduttua uusiin porukoihin.

Marja voittaa kenkäkaupan säärikilpailusta rahaa, jolla ostaa käytetyn mopon. Uusi menopeli tuo nuorelle tytölle monenlaisia kokemuksia. Mopon selässä alkaa elämässä uusi kevät.

Elokuvan alussa Marja kokee raskaan ihmissuhteen karikon, kun hänen poikaystävänsä ilmoittaa yhtäkkiä, ettei heidän juttunsa oikein toimikaan. Ero tekee tytöstä alakuloisen, mihin kilpailurahat ovat ainakin hieman parantava lääke.

Mopojengistä paljastuu ajan myötä pahojakin piirteitä, muun muassa poikien ajamat hengenvaaralliset kisat mietityttävät Marjaa. Elokuvassa onkin selvästi uhkarohkean moottoripyöräilyn vaaroista varoittava sävy.

TV2:n Teatteritoimituksen tuottaman elokuvan on ohjannut Lauri Törhönen, joka osallistui myös käsikirjoittamiseen Kristiina Pelto-Timperin kanssa. Elokuvan päärooleja esittävät Anne Konttila ja Tarja Heinonen.

Teksti: Paavo Rytsä

Kommentit