Hyppää pääsisältöön

Kadonneet: Niku Patronen

Kesäkuisena perjantai-iltana vuonna 2006 19-vuotias Niku Patronen lähti ystäviensä kanssa Turusta Ruotsin-risteilylle. Illanvietto sai odottamattoman päätöksen, kun Niku katosi yön tunteina.

Päätös lähdöstä syntyi viime hetkellä, kun Niku Patronen sai tiedon vapautuneesta peruutuspaikasta. Laivalla pojat menevät istumaan yökerhon ylätasanteelle, josta Niku huomasi kaksi aasialaissyntyistä naista. Niku poistuu yökerhosta noin kello 02.30 ja jää odottamaan naisia käytävällä olevan wc:n ulkopuolelle.

Niku kertoo ystävilleen, että tarkoitus on vaihtaa sähköpostiosoitteita. Viimeinen havainto Nikusta on kello 03.45, kun laivan valvontakamerat tallentavat hänet kävelemässä naisten kanssa laivan käytävällä. Aamulla Nikua ei kuulu takaisin omalle hytille, ja etsinnät käynnistyvät.

Ystävät pääsevät tarkastamaan laivan valvontakameroiden kuvaa Tukholmassa poistuneista matkustajista. Videolla ei näy tuttuja kasvoja, ei Nikua eikä naisia. Poliisi pitää mahdollisena sekä tapaturmaista kuolemaa että henkirikosta. Niku oli aikaisemmin illalla ajautunut suukopuun kolmen itseään vanhemman miehen kanssa. Ulkokansien valvontakamerat olivat huollon takia pois käytöstä, joten mahdollisiin tapahtumiin kannella ei päästä käsiksi.

Ratkaisun kannalta merkittävin linkki tapahtumissa ovat Tukholmassa laivasta poistuneet, aasialaista syntyperää olevat naiset. Heidän tietojaan ei löytynyt laivan matkustajaluettelosta. Myöskään heidän lähdöstään laivasta ei ole valvontakameroiden kuvaa, sillä he ovat poistuneet autokannen kautta.

Nikun katoamisen jälkeen hänen puhelintaan tai tilejään ei ole käytetty. Itse aiheutettua kuolemaakaan ei ole suljettu tutkinnassa kokonaan pois. Niku oli ennen lähtöään kirjoittanut IRC-Galleria -sivustolle tulevansa "laivalta takaisin krapulassa tai arkussa".

Kommentit