Hyppää pääsisältöön

Johnny – 60-luvun teinityttöjen idoli

Samettiääninen Johnny hurmasi Dannyn ohella 1960-luvun teinitytöt. Suklaasilmäinen komistus oli suosionsa huipulla koko vuosikymmen ajan.

Johnny aloitti musiikkiuransa The Sounds -yhtyeen rumpalina. Hänen soolouransa läpimurtobiisi oli vuonna 1963 julkaistu ”Hymyhuulet”, joka alun perin oli Cliff Richardsin hitti ”Lucky Lips”.

Johnnyn muita hittejä olivat mm. ”Hyvin menee kuitenkin”, ”Tunti vain”, ”Hymyillen”, ”Ihana aamu” ja ”Amarillo”.

Markku Veijalaisen ja Jyrki Hämäläisen luotsaamassa 60-luvun Ohimennen-ohjelmassa 20-vuotias kauppatieteen ylioppilas kertoo esiintymisen ohella myös tärkeät mittansa: pituus 181 senttiä ja paino 62 kiloa.


1970-luvulla Johnny osallistui myös vuosittaisiin SA-Int Show -kiertueisiin. Rovajärven leiriltä taltioitiin vuonna 1972 vauhdikas versio Chuck Berryn klassikosta Johnny B. Goode.

Kommentit
  • Tehtaan varjossa – työläisnuorukaisen pyrkimys henkiseen kasvuun

    Toivo Pekkasen läpimurtoteos neliosaisena sarjana.

    Tehtaan varjossa on työläiskirjailijana tunnetun Toivo Pekkasen osin omaelämäkerrallisia aineksia sisältävään läpimurtoteokseen perustuva neliosainen tv-elokuva. Sisällissodan jälkeiseen aikaan sijoittuva romaani ilmestyi 1932.

  • Kapea vyötärö ja muhkea kellohelma – ompele itsellesi 1950-luvun mekko!

    Anna-Liisa Tiluksen mekon kaavat tässä artikkelissa.

    Maaseudulta maailmalle -ohjelman ensimmäisessä osassa Anna-Liisa Tiluksen yllä on pehmeästä villakankaasta tehty mekko. Tästä artikkelista löydät kaavat ja ohjeet 1950-luvun mukaisen mekon tekemiseen! Maaseudulta maailmalle -sarja Areenassa Anna-Liisa Tiluksen yllä nähtävä mekko on aito 1950-luvun vaate, joka löytyi Ylen puvustosta. Sen materiaalina on käytetty pehmeää villakangasta.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto