Hyppää pääsisältöön

Johnny - 60-luvun teinityttöjen idoli

Samettiääninen Johnny hurmasi Dannyn ohella 60-luvun teinitytöt. Suklaasilmäinen komistus oli suosionsa huipulla koko vuosikymmen ajan.

Tietolaatikko

Johnny B. Goode. Säv. ja san. Chuck Berry.

Johnny aloitti musiikkiuransa The Sounds -yhtyeen rumpalina. Hänen soolouransa läpimurtobiisi oli vuonna 1963 julkaistu ”Hymyhuulet”, joka alun perin oli Cliff Richardsin hitti ”Lucky Lips”.

Johnnyn muita hittejä olivat mm. ”Hyvin menee kuitenkin”, ”Tunti vain”, ”Hymyillen”, ”Ihana aamu” ja ”Amarillo”.

Markku Veijalaisen ja Jyrki Hämäläisen luotsaamassa 60-luvun Ohimennen-ohjelmassa 20-vuotias kauppatieteen ylioppilas kertoo esiintymisen ohella myös tärkeät mittansa: pituus 181 senttiä ja paino 62 kiloa.

1970-luvulla Johnny osallistui myös vuosittaisiin SA-Int Show -kiertueisiin. Rovajärven leiriltä taltioitiin vuonna 1972 vauhdikas versio Chuck Berryn klassikosta Johnny B. Goode.

1970-luvun alussa kauppatieteen maisteriksi valmistunut Johnny (Eljon) Liebkind jätti julkiset esiintymiset ja siirtyi liike-elämään. Hän työskenteli mm. Neste Oy:n ja STS-pankin palveluksessa.

Ura liike-elämässä ei ole sujunut aivan ongelmitta. 90-luvun talouslaman aikana hän sai syytteet talousrikoksista ja oli hetken aikaa Suomen etsityimpiä henkilöitä.

Teksti: Reijo Perälä

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto