Hyppää pääsisältöön

Noitalinna Huraan Pikkuveli kasvoi suomirockin klassikoksi

Peräseinäjokelainen Noitalinna Huraa! esiintyi vähin elein ja soi pienesti musiikin myyntilistoilla. Vuonna 1988 levytetystä Pikkuveli-kappaleesta tuli silti suomirockin klassikko.

Haapaluoman kylällä soittoa harjoitellut Noitalinna Huraa! astui julkisuuteen 1980-luvun puolivälissä. Bändin keulakuvana oli ujo Sari Peltoniemi, jonka elkeistä kaikki rocktähteys oli kaukana.

Noitalinna Huraa! vaikuttikin enemmän yhdessäoloprojektilta kuin tyypilliseltä rockbändiltä. Musiikkiansakin se nauhoitteli "omassa huoneessa". Silloin tällöin lavalla ja nauhoitteluissa yhdessä hengailivat Sari Peltoniemi, Hannu Sepponen, Antti Tammela ja Juha Kaski.

Yölinja-ohjelma taltio syksyllä 1988 Pikkuveljen livenä Tampereen Tullikamarilla. Tv-taltioinnissa vierailee mukana Maaseudun Tulevaisuus -yhtyeen Juissi. Maaliskuussa 1988 kappaleesta oli nähty Mikko Alatalon juontamassa Hittimittarissa myös musiikkivideo (kohdassa 06:03).

Noitalinna huraa! -yhtyeen Satu Peltoniemi ja Hannu Sepponen Hittimittarissa 1988 esitetyssä Pikkuveli-kappaleen musiikkivideossa.
Noitalinna huraan Satu Peltoniemi ja Hannu Sepponen Hittimittarissa 1988 esitetyssä Pikkuveli-kappaleen musiikkivideossa. Noitalinna huraa! -yhtyeen Satu Peltoniemi ja Hannu Sepponen Hittimittarissa 1988 esitetyssä Pikkuveli-kappaleen musiikkivideossa. Kuva: Yle kuvanauha musiikkivideot,1988 (musiikkikappale),kuvakaappaus,Noitalinna huraa!,Sari Peltoniemi,Hannu Sepponen

Bändin haaveena ei todellakaan ollut kiertää lavoja sankkojen fanilaumojen seuraamana. "Meidän unelma on juuri tää, mokata suorassa tv-lähetyksessä", Hannu Sepponen toteaa Yölinjan haastattelussa.

Noitalinna Huraa! teki neljä albumia vuosina 1986–1991. Maaliskussa 2017 yhtye julkaisu kaikki kappaleensa sisältävän Kaikki noidat linnassa -kokoelman. Noitalinna huraan lauluista muistetuin on lapsuuden viattomuutta kaihoava Pikkuveli, josta PMMP teki cover-version vuonna 2005.

Tietolaatikko

Pikkuveli. Säv. Hannu Sepponen, sov. Noitalinna Huraa!, san. Sari Peltoniemi.

Kommentit