Hyppää pääsisältöön

Kadonneet: Maarit Haantie

40-vuotias Maarit Haantie lähtee viettämään hauskaa iltaa Riihimäeltä järvenpääläiseen Zapata -ravintolaan elokuussa 1993. Sisälle ravintolaan Maarit ei koskaan pääse.

Maarit Haantien tyttären Tanja Nummisen mieleen epäilykset katoamisesta alkavat nousta, kun Maarit ei saavukaan hoitamaan Tanjan tytärtä.

Lastenlapsista huolehtiminen oli tehtävä, jota Maarit ei koskaan laiminlyönyt. Keskusrikospoliisi kiinnostui tapauksesta, kun muutamaa viikkoa myöhemmin Maaritin käsilaukku löytyi hyvinkääläisestä ravintolasta.

Yhteyksiä alueella tapahtuneisiin rikoksiin alkoi pian tutkinnassa löytyä. Samat ulkoiset tuntomerkit täsmäsivät Maaritiin, kuolleena löytyneeseen Tuula Lukkariseen ja Hellu-nimiseen naiseen, joka joutui henkirikoksen yrityksen kohteeksi.

Kaikilla naisilla oli tumma, olkapäille ulottuva tukka ja heidän elämässään alkoholilla oli osuutta moneen asiaan. Kaikki myös asuivat ja liikkuivat Riihimäen, Järvenpään ja Hyvinkään alueella.

Mies tarjosi Hellulle kyytiä kotiin Riihimäelle, mutta veikin tämän metsän keskelle hiekkakuopalle, josta löytyi surmatun Tuula Lukkarisen ruumis. On todennäköistä, että myös Maarit on päätynyt miehen kyytiin. Mies on ollut rikosten tekohetkellä 30–40-vuotias, sulkeutuneen oloinen ja liikkunut valkoisella japanilaisvalmisteisella autolla.

Kommentit