Hyppää pääsisältöön

Kadonneet: Tauno Perälä

Tauno Perälä lähtee aamiaiselle Anttilan tavarataloon lokakuussa 1995. Kuukausi ja kymmenen päivää myöhemmin Perälästä tehdään sukulaisten toimesta katoamisilmoitus.

Poliisi suorittaa kadonneen asunnossa tutkinnan, josta käyvät ilmi seuraavat seikat: Tauno Perälä on lukenut aamun lehden, mutta ei enää päivän postia.

Poliisi löytää 15 000 Ruotsin kruunua käteistä rahaa. Perälän silmäterän, punaisen Mercedez-Benzin avaimet ovat pöydällä ja auto on puunattuna tallissa.

Puhelimen töpseli on irti seinästä. Asunto on siisti - mikään ei viittaa rikoksen mahdollisuuteen. Itsemurha tai sairaskohtaus eivät selitä Perälän katoamista. Käy pian ilmi, että Tauno oli ennen katoamistaan pelännyt jotain.

Hän oli saanut uhkailusoittoja. Siksi hän irrotti kotipuhelimensa pistokkeen. Selviää myös, että Taunon veli oli joutunut ryöstön kohteeksi juuri katoamisen alla. Herää kysymys, olivatko ryöstäjät erehtyneet kohteesta. Taunon punainen Mercedez-Benz oli tuttu näky veljen pihalla luoden samalla mielikuvan varakkuudesta.

Ryöstö jää pimeäksi ja myöhemmin ryöstöiltaan liittynyt mieskaksikko murhataan. Pimeäksi on jäänyt myös Taunon katoaminen. Joutuiko Ruotsissa kovalla työllä varallisuutensa kerännyt ja syrjäänvetäytyvä vanhus kiristyksen kohteeksi? Tapettiinko hänet muutaman tuhannen kruunun vuoksi?

Kommentit