Hyppää pääsisältöön

Heikki Kovalainen karting-radalla

Menestyminen Formula 1:ssä edellyttää Heikki Kovalaisen mukaan hyvää fyysistä kuntoa - on jaksettava jaksaa matkustaa Suomesta kisapaikoille ja myös ajaa siellä - sekä tuuria olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Lisäksi myös ajotaidolla on merkitystä, hän sanoi vuonna 2001.

Tietolaatikko

Suomussalmella vuonna 1981 syntynyt Kovalainen on yhdeksäs suomalainen F1-kuljettaja.

Vuonna 2001 suomalaisten tuoreessa muistissa oli Kimi Räikkösen nousu kartingista suoraan F1-kuljettajaksi.

— No jos niitä jalanjälkiä pystyy seuraamaan niin kyllä kaiken pitää mennä nappiin, ja vähän vähempikin riittää kyllä, Kovalainen sanoo Ruutulipun haastattelussa.

Kovalaisen ura alkoi kartingista vuonna 1999. Koska laji on hänelle rakas, on hän vuodesta 2004 alkaen ollut mukana järjestämässä vuosittain ajettavia nimikkokisojaan Suomussalmella.

Vuonna 2003 Kovalainen siirtyi kartingista Britannian Formula 3 -sarjaan. Menestys siinä avasi ovet GP2-sarjaan vuonna 2005. Siinä Ardenin tallissa ajanut Kovalainen sijoittui kauden toiseksi, mestaruuden vei tuolloin Nico Rosberg.

Kovalaisen ura F1-tallissa alkoi 2006, jolloin hän ajoi kauden Renault´n testikuljettajana. Seuraavana vuonna rata oli auki jo itse kisoissa ja Kovalainen sijoittui Renault´lla MM-pisteissä 17:nneksi.

Vuonna 2008 Kovalainen siirtyi McLarenille. Hän on neljäs suomalainen McLarenin ratissa, edeltäjinään Keke Rosberg, Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen.

Teksti: Petra Himberg

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto